Belastingdienst - 03-09-2024

Herinnering: aanvragen van extra compensatie

Heeft u een brief ontvangen dat u recht heeft op een extra compensatie? En heeft u dit nog niet aangevraagd? In uw persoonlijk overzicht vindt u een formulier waarmee u de extra compensatie kunt aanvragen.

Als wij een aangifte hebben gewijzigd nadat deze onterecht werd geselecteerd, is er recht op een financiƫle compensatie. Bij sommige mensen heeft de gewijzigde aangifte ook gevolgen gehad voor hun huurtoeslag en/of ouderenkorting. Zij krijgen daarvoor een extra compensatie.

Aanvragen

Iedereen die recht heeft op de extra compensatie, heeft hierover een brief gekregen. Bij de brief zat een vooraf ingevuld formulier waarmee de compensatie kan worden aangevraagd.

Heeft u deze brief gekregen, maar het formulier nog niet naar ons verstuurd? U kunt

dit nog steeds doen.

Digitaal formulier

Heeft u het formulier niet meer dat bij de brief zat? In uw persoonlijk overzicht vindt u een digitaal formulier. Hiervoor logt u met uw DigiD in op uw persoonlijke pagina.

Wij hebben alle informatie al voor u ingevuld. U hoeft alleen akkoord te gaan en het formulier te versturen.

Gebruik onderstaande knop om in te loggen op uw persoonlijke pagina.

Inloggen Klik hier om naar het DigiD-inlogscherm te gaan.

Aanvraag per post

Als u de aanvraag niet online wil of kan doen, is er een papieren formulier. Dit kan gratis worden opgevraagd via 0800 82 95 456.

Vermoedt u dat u recht heeft op extra compensatie, maar heeft u geen brief gekregen? Dan kunt u ook een verzoek doen. Dit kan alleen per brief. Hoe u dit kunt doen, leest u op de pagina Ik wil een verzoek om extra compensatie doen.